Historie

In 1962 is Piet Pauwels begonnen als agrarisch loonbedrijf in de regio Nijmegen. Begin jaren zeventig deed de hydraulische graafmachine zijn intrede voor het laden van mest en in de herfst suikerbieten. Het laden van suikerbieten is tot 2004 een jaarlijks terugkerende activiteit geweest voor het bedrijf.

Inmiddels is Pauwels uitgegroeid tot een belangrijke partner in de bouwsector voor verschillende grondverzetwerkzaamheden.

 

Toen & Nu

Sinds 1997 hebben de twee zonen Hans en Roger het bedrijf overgenomen van hun vader. De afgelopen jaren is er veel veranderd. Zo zijn er nog maar weinig agrarische bedrijven in de regio en heeft Pauwels haar activiteiten verlegd naar andere branches. Er is veel geïnvesteerd in gekwalificeerd personeel, certificeringen en up-to-date materieel om te voldoen aan de huidige en toekomstige normeringen op het gebied van onder meer Veiligheid Gezondheid en Milieu (VGM).

Modern Wagenpark

Om mee te gaan met alle nieuwe ontwikkelingen op technisch gebied zorgen wij voor nieuwe machines. Een mooie ontwikkeling van de afgelopen jaren is het Steelwrist SQ Auto Connection snelwisselsysteem. Dit systeem laat de machinist toe om alle hulpstukken te wisselen zonder de cabine te verlaten, zelfs de hulpstukken met hydraulische koppeling.

Ondertussen zijn onze 2 nieuwste mobiele kranen, een Atlas 160W en een Liebherr uitgerust